DARTSLEGENDE PHIL TAYLOR IS WANHOPIG: “IK HEB 24 UUR PER DAG PIJN”

Phil Taylor (63) is de meest succesvolle darter in de geschiedenis van de sport, maar hij kan op dit moment niet genieten van zijn indrukwekkende palmares. De 16-voudig wereldkampioen heeft veel last van artritis, waardoor hij in zijn afscheidsjaar op de World Seniors Darts Tour zijn vizier niet op scherp heeft staan.

Sterker nog, hij heeft dag en nacht pijn vanwege de auto-immuunziekte, gekenmerkt door ontstoken gewrichten. 'The Power' hing zijn dartpijlen in 2017 aan de wilgen, maar maakte afgelopen jaar zijn comeback in het seniorencircuit. Zijn laatste WK-optreden eindigde echter jammerlijk in de eerste ronde.

“Die wedstrijd vermorzelde mijn been, mijn rug, alles eigenlijk”, vertelde hij in een interview met Online Darts. “Ik werd zo luid aangemoedigd en de sfeer was fantastisch, dus was het vreselijk dat ik er zo moest uitgaan. Door de artritis kan ik mijn lichaam niet naar rechts draaien of kantelen, dus gooi ik ook niet recht. Al mijn pijlen belanden in de vijf. Ik wil mijn carrière niet zo afsluiten. Ik ben wanhopig en doe er alles aan om mijn niveau omhoog te krijgen, maar op dit moment is het een nachtmerrie. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Zelfs ’s nachts in mijn bed heb ik pijn.”

Taylor gaat aan de slag om wat kilo's af te vallen. Hij hoopt dat dit voor betere prestaties gaat zorgen. De dartslegende deed onlangs nog mee aan het Champion of Champions-toernooi in Blackpool, maar daar verloor hij in de eerste ronde met 10-9 van voormalig concurrent Martin Adams, nadat hij met 9-6 leidde.

2024-03-29T09:25:11Z dg43tfdfdgfd