DE TELEGRAAF ONTHULT NIEUWE FUNCTIE JOHN VAN ‘T SCHIP BIJ AJAX

John van ‘t Schip vertrekt na dit seizoen als trainer bij Ajax. De oud-international staat zodoende nog acht wedstrijden voor de groep, alvorens hij in een andere functie verder gaat bij de club. De oefenmeester maakte voorafgaand aan zijn intreden al duidelijk dat zijn periode als hoofdtrainer voor korte duur zou zijn en bevestigde dat donderdag op de persconferentie opnieuw.

"Ik heb met Kroes over mijn toekomst gesproken en wat de invulling daarin precies zou kunnen zijn. Dat is iets voor meerdere jaren. We moeten zien welke rol dat precies wordt”, zei Van ‘t Schip donderdag. De voormalig bondscoach stapte medio oktober in als opvolger van Maurice Steijn, die in goed overleg vertrok uit Amsterdam. De komst van Van ‘t Schip moest Ajax de tijd en ruimte geven om een geschikte opvolger te vinden. De zoektocht naar deze opvolger is inmiddels in volle gang. Namen als Pepijn Lijnders, Pascal Jansen en ook Mitchell van der Gaag passeren de revue in de Johan Cruijff ArenA.

De Telegraaf weet inmiddels te melden in welke functie Van ‘t Schip na dit seizoen door zal gaan bij Ajax. Volgens de krant neemt de oefenmeester de rol als ‘Head of Coaching’ op zich. Het Ajax-icoon gaat zich in die functie bezighouden met de ontwikkeling van trainers op De Toekomst. “Samen met directeur voetbal Marijn Beuker bewaakt hij in die hoedanigheid op technisch en tactisch gebied de Ajax-lijn en de normen en waarden van de Amsterdamse club”, schrijft Mike Verweij. Volgens de Ajax-watcher ligt er een contract tot medio 2027 klaar voor Van ‘t Schip.

Lees ook:

Alex Kroes kan Ajax-DNA herstellen met zes indrukwekkende namen

In zijn nieuwe rol als ‘Head of Coaching’ heeft Van ‘t Schip geen inspraak op de komst van een nieuwe hoofdtrainer bij Ajax. Alex Kroes en Martijn Beuker buigen zich op dit moment over zijn opvolging, waarbij Ajax in eerste instantie de voorkeur geeft aan een Nederlandse trainer. Bij de keuze voor een nieuwe hoofdtrainer kijkt Ajax niet alleen naar de kwaliteiten van de nieuwe oefenmeester, maar ook naar de samenstelling van de technische staf.

2024-03-29T06:42:19Z dg43tfdfdgfd