OPMERKELIJK: COACH LEICESTER CITY VROUWEN ONTSLAGEN WEGENS VERMEENDE RELATIE

Oranje-international Lize Kop krijgt bij Leicester City te maken met een nieuwe coach. De Engelse club heeft Willie Kirk donderdag op straat gezet wegens het overtreden van de gedragscode. Er liep volgens Britse media een intern onderzoek naar de oefenmeester.

Via de officiële kanalen kondigt Leicester City het ontslag van Kirk aan. Eerder deze maand werd de oefenmeester al geschorst in afwachting van een intern onderzoek. 'Na een uitgebreid intern disciplinair proces en met respect voor de verplichtingen van de club met betrekking tot privacy, is vastgesteld dat Willie de gedragscode van het team heeft geschonden in een mate die zijn positie onhoudbaar maakt', zo schrijft de club onder meer. 

Volgens Britse media werd er een onderzoek ingesteld naar Kirk wegens een vermeende relatie van de coach met een speelster van Leicester . Hij begon in november 2022 als coach van het vrouwenteam van Leicester City. Eerder was de Schot een korte tijd de technisch directeur van de vrouwentak van de Engelse club.

Bij Leicester staat Oranje-international Lize Kop onder contract. De 26-jarige keepster, met zeven interlands achter haar naam, maakte vorig jaar de overstap van Ajax naar de Engelse club. 

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!

2024-03-29T08:02:57Z dg43tfdfdgfd